Conferinta Nationala a Elevilor la Iasi

 

IASI, 25 noiembrie 2014

Inspectoratul Scolar Judetean Iasi impreuna cu Consiliul Judetean al Elevilor a organizat o Conferinta de nivel International cu tema: “DINAMICA LUMII CONTEMPORANE SI EDUCATIA ADOLESCENTILOR. LIBERTATI, RISCURI SI PROBLEME DESCHISE” astfel incat au participat: Ministerul Educatiei Nationale, Consiliul National si Judetean al ELevilor, autoritati locale, ONG-uri si invitati din Republica Moldova, Ucraina, Turcia, Italia, Polonia, Bulgaria, alaturi de alti 200 de elevi din 87 de unitati de invatamant si 100 de cadre didactice.

In partea I a avut loc deschiderea oficiala a Conferintei in Aula Magna “Mihai Eminescu” a Universitatii “Al.I.Cuza” Iasi unde s-a discutat tema conferintei, s-au adus in discutie problemele adolescentine, s-au transmis mesaje din partea autoritatilor locale, a cadrelor didactice, a parintilor.

SUBIECTE:

  1.  Provocari ale secolului XXI: oportunitati,riscuri
  2. Problematica lumii contemporane: trafic de persoane, consumul de substante interzise, violenta, internetul
  3. Vulnerabilitatile varstei
  4. Accesul elevilor la informatia corecta
  5. Identificarea solutiilor si strategiiloro comune la nivel comunitar, national si international, implicand profesorii, consilierii scolari, parintii, mediul academic, ONG-urile

 

In partea a II-a a Conferintei, au urmat Ateliere de lucru ale elevilor la Colegiul “Costache Negruzzi” Iasi, dupa o bine-venita masa copioasa la acelasi colegiu :D.

Atelierul 1: Vulnerabilitati specifice varstei adolescentei. Riscurile asociate utilizarii internetului si evolutia fenomenului traficului de persoane.

Atelierul 2: Consumul de substante interzise la adolescenti – cauze, consecinte, solutii

Atelierul 3: Scoala, familie, comunitate. Roluri si interventii specifice in prevenirea comportamentelor de risc la adolescenti

Atelierul 4: Scoala nonviolentei intre realitate si deziderat

Iar in final, a avut loc prezentarea concluziilor, a solutiilor si a produselor concepute in fiecare atelier tematic ( in mare parte, planse); redactarea rezolutiei conferintei si transmiterea mesajului elevilor catre colegii lor din scolile de unde provin.

 

Pe langa noile cunostinte si experiente povestite si traite de alte persoane, Inspectoratul ne-a inmanat si un mic cadou: o mapa ce contine un carnetel pentru notite, desfasurarea proiectului, planificarea atelierelor, un buletin stiintific si o diploma personala.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *